O Nama

Hempoteca je projekt s kojim se ljudima želi približiti potencijal i mogućnosti koje pruža jedna od najcijenjenijih biljki svijeta – konoplja – cannabis sativa.
Korištena vec tisućama godina (Kina – 6500BC ) diljem Zemlje za razne potrebe koje idu od proizvodnje papira (prva Gutenbergova Biblija 1455. godine, Američka deklaracija nezavisnosti 1776. – očuvane i dan danas!), tekstila, užadi, jedra (C.Colombo na putu prema “Indijama” 1492.) hrane, obuće do ljekovitog djelovanja koji je svake godine sve češći argument znanstvenih medicinskih studija diljem svijeta.

Osnivači projekta Hempoteca su zaljubljenici u biljku i njene beskrajne mogućnosti već dug niz godina. Nakon liberalizacije industrijske konoplje u Hrvatskoj, odlučili su pokrenuti prvi webshop u Istri koji će se bazirati na proizvodima od konoplje.

Radi se o visoko kvalitetnim proizvodima, čije bilje raste na sjeveru Istre u Hrvatskoj, gdje na ekološki način uzgajamo sve naše proizvode, bez pesticida i aditiva, dakle – na 100% organski način. U ponudi mozete naci konopljino ulje i pastu (smolu), sa razlicitim postotcima CBD-a, prirodnu kozmetiku, cvijetove i drugo.

Važno je za napomenuti da su svi proizvodi legalni u cijeloj Europskoj Uniji jer imaju manje od 0,2% THC-a, ali su bogati CBD-om, najučinkovitijom aktivnom tvari u biljci konoplje.

Cilj projekta je poboljšati zdravlje i život koristeći isključivo kvalitetne prirodne proizvode i prezentirati  ljudima potencijal ove biljke koja je od druge polovice 20. Stoljeća postala ilegalna skoro u cijelom svijetu, iako je znanost više puta potvrdila o kakvom je potencijalu riječ. Vise o povijesti konoplje i generalno o CBD-u procitajte na nasem BLOGU.

Osim webshopa, opskrbljujemo sve zainteresirane firme našim proizvodima, od malih količina pa do veleprodaje.

Ukoliko vas zanimaju nasi proizvodi molimo vas da se javite na info@hempoteca.com

Zoran i Valentina

Od biljke do CBD-a

Uzgoj

Naše plantaže konoplje nalaze se u Vipavskoj dolini u Sloveniji, regija sa izvrsnim klimatskim uvijetima odakle potiču i mnoga svijetski poznata i priznata vina. Uzgajamo konoplju sa puno pažnje i znanja na 100% prirodni, ekološki način – bez pesticida i kemijskih gnojiva.

Ekstrakcija

Kada prerađujemo konoplju, ručno biramo isključivo najbolje i potpuno zrele cvijetove. Vršimo ekstrakciju putem superkritične CO2 tehnologije, jedne od najsofisticiranijih sustava ekstrakcija trenutno prisutnim na tržištu. Radimo male serije proizvoda, kako bi imali potpunu kontrolu na završnom proizvodu.

Kvaliteta

Prije stavljanja na tržište testiramo sve naše proizvode. Nakon sto proizvod zadovolji striktne kriterije, uzimamo uzorak i šaljemo ga još jednom laboratoriju na dodatnu analizu i verifikaciju. Kad smo sigurni da je proizvod dosegnuo maksimum svoje kvalitete, vrijeme je za korak dalje i stavljanja proizvoda na tržište.

CBD

Svi naši proizvodi sadrze CBD koji se prirodno nalazi u biljci, zajedno sa svim drugim kanabinoidima, terpenima, flavonoidima i drugim tvarima.